Den 7e oktober, 2022, bestämmer Raytelligence bolagstämma att förvärva Innowearable AB. Tillsammans med nyförvärvade sportelektronikföretaget utgör Raytelligence utvecklingsgruppen i Halmstad, där kreativitet och kundnytta står i centrum. Trots att företagen är verksamma på olika marknader så jobbar företagen nära varandra och utbyter ofta färdigheter och idéer internt för att utnyttja all kompetens i ihopslagningen.

Innowearable AB utvecklar topppmodern teknologi för att mäta neuromuskulär beredskap, trötthet och återhämtning. Två av dessa pionjärer som når fitnessmarknaden är Inno-X och Inno-I. Den första av de två, Inno-X , är ett beredskapsmätinstrument för atleter och mäter mönster i muskelaktivitet, vilket bidrar till pålitlig information om momentana trötthetsstatusen i musklerna. Sensorn använder inte påträngande tester eller olika protokoll för utmattningsövningar, utan hjälper atleter att minska skaderisken, maximera prestationen och coacha återhämtningstiden.

Inno-I, å andra sidan, har aldrig tidigare setts. En toppmodern sensor som kan momentant mäta laktatnivån utan blodprov. Genom att använva AI för att analysera muskulära EMG-signaler, har denna sensorn länge varit eftertraktad av atleter inom cykling, löpning, skridskoåkning och andra sporter. Utvecklingen av denna produkt planeras att ta plats 2023.

För att läsa mer om Innowearable, eller mer information om dess produkter, hänvisar vi till företagets hemsida Innowearable.se. För bolagsrelaterad information, hittar ni mer information om förvärvet på vår Investerare-sida.